Laseren van permanente make up en tatoeages

Verwijderen oude pmu, anti grijs laserbehandeling, laser carbonpeeling en pigmentvlekken verwijderen. 

 

 • Goldlooks Logo Wolk Transparant

Laseren van permanente make up en tatoeaages

Bent u ontevreden met uw permanente make- up of tatoeage? Met de ND-YAG laser kunnen wij in de meeste gevallen uw PMU of tatoeage oplichten of verwijderen. De laser die wij gebruiken is veilig en beschikt over een CE en FDA certificering.

Naast het verwijderen van uw ongewenste PMU of tatoeage kunnen we met de laser ook pigmentvlekjes verwijderen, carbonpeeling behandelingen uitvoeren maar ook vergrijsde PMU opwarmen. Hier onder leest u meer over de verschillende behandelingen met de laser.

Verwijderen van Permanente make- up met de laser

Bij het verwijderen van permanente make- up met de laser dient er rekening gehouden te worden met verschillende aspecten. Het is bijvoorbeeld niet altijd te zeggen hoeveel laserbehandelingen er nodig zullen zijn. Dit is afhankelijk van de diepte waarin het pigment zich bevindt en welke soort pigmenten er zijn gebruikt. Het is niet altijd nodig om uw permanente make up volledig te verwijderen. Bijvoorbeeld wanneer u tevreden bent met de huidige vorm, maar niet met de intensiteit of kleur.

Wij kunnen ervoor zorgen dat u wél tevreden bent met uw permanente make up. Voor advies kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het laseren van bijvoorbeeld uw wenkbrauwen is niet gevoelloos, maar is door de korte duur goed vol te houden. De meeste mensen vergelijken het met een PMU behandeling zelf of als een elastiekje wat tegen de huid wordt geschoten. Het laseren van PMU duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten.

Direct na de behandeling is de huid gevoelig, rood en een beetje opgezwollen. Dit trekt na enkele uren langzaam weg.  Mocht u meerdere behandelingen nodig hebben dan dient er tussen elke behandeling minimaal 8 weken te zitten en in de eerste twee weken dient u zon, zonnebank, sauna, zwembad en peelings te vermijden.

Antigrijs laserbehandeling voor PMU wenkbrauwen

Bent u tevreden met de vorm van uw wenkrauwen maar zijn ze wat vergrijsd of te koel/assig geworden? Dan kunnen wij met de laser uw bestaande PMU ‘’opwarmen’’ zodat de warmte/bruine kleur weer terug komt. Dit houdt in dat we enkel het grijze/koele pigment gedeeltelijk uit de huid verwijderen. Soms kunnen we PMU ook opwarmen door te pigmenteren met corrigerende pigmenten maar dit is niet altijd de juiste oplossing. Hierdoor kan er namelijk ook te veel pigment in de huid worden opgestapeld wat uiteindelijk uw PMU niet mooier maakt. De huid is soms al teveel verzadigd waardoor een antigrijs behandeling met de laser dan een betere optie is!

Deze behandeling duurt enkele minuten en is niet tot minder pijnlijk dan het verwijderen van pmu. Hiervoor geldt 48 uur geen zonnebank, zon, sauna, zwembad.

Verwijderen van tatoeages met de laser

Ook bij het verwijderen van tatoeages met de laser is het aantal behandelingen afhankelijk van de diepte waarin de tatoeage geplaatst is. De laser verwijdert als het ware als eerste het bovenste laagje van de inkt. Nadat de huid na minimaal 6 tot 8 weken hersteld is kan er een volgende sessie plaatsvinden en kan de laser het volgende laagje verwijderen. Hoe dieper een tatoeage gezet is hoe meer sessies (vaak) er nodig zullen zijn. Ook het verwijderen van tatoeages is niet gevoelloos. Het is wel per persoon en per lichaamsdeel verschillend. De behandeling duurt hierbij enkele minuten, afhankelijk van de grootte. Bij tatoeages hanteren we, op basis van de vierkante centimeters van uw tatoeage, de prijs. U kunt hiervoor de lengte en breedte van uw tatoeage opmeten en dit vermenigvuldigen. Dan weet u de prijs per sessie voor het laseren van uw tatoeage. U kunt ook een pakket afnemen.

 • Goldlooks Logo Wolk Transparant

Laser Carbonpeeling

Dit is een huidverbeterende en anti- ageing behandeling waarbij we een nanogel met carbon vol met mineralen en vitamines, als een masker op uw gezicht aanbrengen. Door vervolgens over deze gel heen te gaan met de laser wordt de opperhuid opgewarmd en zullen de koolstofatomen die in de gel aanwezig zijn exploderen. Hierdoor worden de dode huidcellen geëxfolieerd. Samengevat: de huid wordt vernieuwd en de poriën worden gereinigd.

Deze behandeling is voor elke huidtype geschikt en met name goed voor een vette huid. De poriën zullen kleiner worden, de huid verstevigd, fijne lijntjes verminderen en je huid wordt egaler en krijgt een mooie glow. Nog een groot voordeel is dat de huid direct na de behandeling hersteld en de behandeling het gehele jaar uitgevoerd kan worden en het is niet pijnlijk.

De carbonpeeling kunt u afzonderlijk boeken. U zult direct resultaat zien. Voor het mooiste resultaat kunt u meerdere kuren nemen van 3 – 6 behandelingen.

 • Goldlooks Logo Wolk Transparant

Pigmentvlekken verwijderen met de laser

Door de laser wordt de melanine in de huid dat zorgt voor de pigmentvlekjes stuk gemaakt. De vlekjes kleuren eerst donkerder en na twee weken vervagen de pigmentvlekken. Indien nodig zal er na 8 weken een vervolgbehandeling plaatsvinden. De pigmentvlekken die al behandeld zijn verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. Wel kunnen er natuurlijk hele nieuwe pigmentvlekjes ontstaan die er anders waren bijgekomen.

Het laseren van pigmentvlekjes is niet pijnlijk maar voelt als kleine speldenprikjes in de huid en duurt enkele minuten.

 

Veelgestelde vragen en contra-indicaties

Wanneer de pigmentatie voltooid is kun je het gebied zien als een schaafwond.

Hier dient voorzichtig en hygiënisch mee omgegaan te worden. Ook zullen de wenkbrauwen direct na de pigmentatie meestal erg donker en dik ogen en kan er wat zwelling en roodheid zijn ontstaan.Dit geldt ook voor lippigmentatie en eyeliners. Dit is volledig normaal en de zwelling en roodheid zal na een paar uur tot 2 dagen afnemen. Na ongeveer 3 tot 5 dagen zal het gepigmenteerde gebied gaan vervellen en ontstaan er korstjes. Het genezingsproces is nu in volle gang. Op dit moment is het pigment zich in de huid aan het nestelen. De korstjes zullen er vanzelf vanaf dag 5 tot 10 afvallen en het is belangrijk om deze niet zelf er af te peuteren. Op de plekjes waar de korstjes er al af zijn kan het zijn of lijken dat het pigment bijna of volledig is verdwenen. Let op! Dit is ook volledig normaal. Na 14 tot 30 dagen zal de kleur weer iets terug keren en is het al bijna tijd voor je nabehandeling. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 weken plaats als de huid weer volledig is genezen. Deze behandeling is vrijwel altijd nodig omdat het pigment na de eerste behandeling kan teruglopen tot wel 60%. De nabehandeling is dan ook bedoeld om eventuele aanpassingen te doen en de puntjes op de i te zetten. Na de nabehandeling zal het pigment beter pakken omdat de huid dit nu herkent. Hiervoor geldt hetzelfde genezingsproces en de zelfde nazorginstructies..

Elke klant ontvangt van ons vooraf en ook achteraf de  uitgebreide nazorg instructies mee naar huis.

Om ontstekingen te voorkomen is het belangrijk om het gepigmenteerde gebied niet aan te raken met je vingertoppen. Hier kunnen zich bacteriën bevinden. De pigmentatie dient zo droog mogelijk te houden dus houdt rekening met douchen. Wel mag de pigmentatie gewassen worden. Hierover staat meer in de nazorginstructies.

Omdat de wond de eerste dagen nog open is en dus kwetsbaar voor bacteriën mag er geen make up op en rondom het gepigmenteerde gebied aangebracht worden. Daarnaast is het verstandig om op te passen met sporten/transpireren en zwembaden, sauna’s, tuinieren en zonlicht te vermijden. Dit geldt voor de eerste 7 tot 10 dagen tot het gebied genezen is / de wond gesloten is.

Anders dan bij een tatoeage die levenslang zichtbaar blijft, wordt permanente make- up langzaam lichter. Dit komt omdat we minder diep in de huid pigmenteren en de bovenste huidlagen zich vernieuwen. Daarnaast wordt onze huid toch blootgesteld aan verschillende factoren. Afhankelijk van je eigen nazorg en huidtype zal de pigmentatie gemiddeld 1 tot 3 jaar mooi blijven. Let wel, het zal vervagen en daarom raden wij iedereen aan om eens in de 1 of 2 jaar voor een touch up langs te komen om je pigmentatie mooi fris te houden. Verder kun je voorzichtig met je PMU omgaan door je pmu altijd mee te nemen bij het insmeren als je in de zon of onder de zonnebank gaat. Zonlicht versneld namelijk het lichter worden. Een voordeel van semi permanente make- u Is dat ook in de beautybranche trends zich ontwikkelen. Zo kun je dus altijd weer wat aanpassingen doen en zit je hier nooit levenslang aan vast.

Permanente make-up is ideaal voor elke vrouw die er graag verzorgd uit wilt zien op welk moment dan ook. Wanneer je opstaat, gaat zwemmen, naar de sauna gaat, gaat zwemmen of als het regent hoef je je geen zorgen te maken. Je wenkbrauwen, lippen en eyeliner zullen altijd perfect blijven zitten. Er zijn meer redenen waarom je voor permanente make-up zou kunnen kiezen. Bijvoorbeeld als je:

 • Moeite of weinig tijd hebt voor het aanbrengen van make-up
 • Geen volle, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebt
 • Contactlenzen of een bril draagt
 • Allergisch bent voor make-up
 • Veel aan sport doet
 • Een (klein) litteken hebt in de wenkbrauw of in je lipcontour
 • Je contouren verdwenen zijn door lip- fillers
 • Je optisch vollere lippen wilt creëren
 • Een frissere kleur op je lippen wilt
 • Alopecia hebt
 • Een chemokuur krijgt of hebt gehad

Iedereen heeft een andere pijngrens en de een is gevoeliger dan de ander. Veel mensen ervaren het pigmenteren als een kietelend gevoel en ervaren geen pijn.

De eerste 7 dagen dien je zwembaden, sauna’s, zon, make- up en verzorgingsproducten te vermijden. Na +/- 3-7 dagen zal de wond zich gaan sluiten door middel van korstvorming. Het is van belang dat je het genezingsproces op een natuurlijke wijze laat verlopen en dus niet aan de korstjes gaat pulken, etc. Deze zullen er na 7 tot 10 dagen vanzelf afvallen, waarna het lijkt alsof de pigmentatie voor een groot deel verdwenen is. Dit hoort allemaal bij het proces, omdat het pigment zich op dat moment aan het nestelen is onder de opperhuid. Het pigment zal naderhand weer iets meer opkleuren en na 4 tot 6 weken kunt je het genezen resultaat zien. De pigmentatie zal gelijk na het zetten veel donkerder opkleuren dan het uiteindelijke resultaat en na +/-  6 tot 8 weken zal er een nabehandeling plaatsvinden om de puntjes op de i te zetten.

Bij veel van de onderstaande indicaties kan overleg gedaan worden met de huis(behandelend)arts. Voor meer informatie of vragen hier over kunt u contact met ons opnemen.

 • Postoperatieve aandoeningen
 • Geneesmiddelen en stimulerende middelen die het bloed verdunnen
 • Medicijnen tegen acne
 • Steroïden geneesmiddelen (6-12 maanden na opzetting)
 • Psoriasis op de plaats van procedure
 • Nierziekte
 • Overactieve en traag werkende schildklier
 • Instabiele diabetes
 • Abnormale hypertensie
 • Een neiging tot keloiden
 • Problemen met bloedstolling (hemofilie)
 • Epilepsie
 • Ontsteking van de huid op de plaats van pigmentatie (bacterieel, schimmel, viraal)
 • Gebruik van niet-steroïde inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’S)
 • Immunosuppressie (remming van de productie van antilichamen en imuuncellen)
 • Huidziekten op plek van pigmentatie: eczeem, dermatofytose, lichen planus, blozen, keloiden, urticaria, atopische dermatitis, cellulitis, acne
 • Zwangerschap
 • Borstvoeding
 • HIV en virale hepatitis
 • Huidallergieen
 • Verkoudheid, zwakte, griep, koorts, antibiotica
 • Kanker onder behandeling
 • Behandeling op het gebied van esthetische geneeskunde (mogelijk vanaf 6-12 maanden)
 • Actieve koortsblaasjes
 • Overmatige en onrealistische verwachtingen van de effecten van de behandeling

 

Aanvullende contra indicaties voor permanente oogmake-up

 

 • Alle contra-indicaties voor wenkbrauwen
 • Ziekten van het bindvlies
 • Oogziekten
 • Glaucoom
 • Cataract
 • Oogchirurgie
 • Wimper-extensions ( vooraf laten verwijderen)
 • Conditioners voor wimpergroei moeten 2 maanden voor de behandeling worden stopgezet

Let op!

Heb je oude permanente make- up wat elders gezet is en wil je een afspraak bij ons maken? Stuur ons dan eerst duidelijke foto’s bij daglicht. Het is namelijk niet  altijd mogelijk om hier overheen te pigmenteren. De oude pigmentatie kan bijvoorbeeld te donker zijn. In sommige gevallen raden wij u aan om eerst de oude pigmentatie te laten laseren.

Contact

We zijn het beste bereikbaar via WhatsApp en email

© 2020 GOLDLOOKS. Webdesign and branding by Bureau van Houtum