Ombre Powder Brows

(Semi) Permanente Make-up

Permanent mooi, blijvend tevreden
Jouw wenkbrauwen  altijd perfect bijgewerkt hebben? Permanente make-up maakt mogelijk dat je er voortdurend verzorgd uitziet. Leg de nadruk op je ogen en wenkbrauwen, voor een nog sterkere uitstraling.

 • Wij zijn opgeleid door de ervaren docenten van Ecuri Cosmetics en getalenteerde nationale en internationale wenkbrauwstylisten als Beauty by us, Browdaddy en MP-Brows.
 • Pigmenten zijn kleurvast waardoor ze na verloop van tijd vrijwel niet rood of blauw kleuren
 • Alle producten en pigmenten voldoen aan de eisen van de GGD en NVWA
 • Een GGD- gekeurde Salon en in het bezit van een vergunning tatoeëren en piercen

Behandeling
Wij creëren natuurlijke wenkbrauwen naar jouw wensen en behoeften. Hierbij kijken we goed naar de vorm van je wenkbrauw en oog. Dat doen we door eerst volledig jouw wensen te bespreken om samen tot een passend besluit te komen. Vooraf we de wenkbrauwen hebben gedesinfecteerd en eventueel geëpileerd  gaan we de vorm bepalen en uitmeten, en zullen we het pigment /de kleur bepalen. Wanneer alles naar wens is en de klant akkoord geeft beginnen we pas met pigmenteren. De totale duur van de behandeling is gemiddeld 2 uur en is nagenoeg pijnloos.

Ombre Powder Brows
Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Zelfs als je helemaal geen wenkbrauwen hebt. Wanneer je een stukje uit je wenkbrauw mist, dan kan dat nagenoeg onzichtbaar worden hersteld. Met de ombre techniek gaan we met een flinterdunne steriele naald de huid pigmenteren. We maken als het ware allemaal kleine dots waardoor er een natuurlijk poedereffect onstaat. Daarnaast pigmenteren we vanaf de staart /het uiteinde van je wenkbrauwen intenser dan naar de voorkant toe. Hiermee creëren we een natuurlijk effect van licht naar donker omdat de natuurlijke wenkbrauwen vaak ook zo verlopen. De bedoeling is dat we naar een natuurlijk resultaat streven. Een pigment en kleur moet ook bij jouw haarkleur, huidskleur en huidtype passen.

Genezingsproces

Wanneer de pigmentatie voltooid is kun je het gebied zien als een schaafwond.

Hier dient voorzichtig en hygiënisch mee omgegaan te worden. Ook zullen de wenkbrauwen direct na de pigmentatie meestal erg donker en dik ogen en kan er wat zwelling en roodheid zijn ontstaan. Dit is volledig normaal en de zwelling en roodheid zal na een paar uur afnemen. Na ongeveer 3 tot 5 dagen zullen je wenkbrauwen gaan vervellen en ontstaan er korstjes. Het genezingsproces is nu in volle gang. Op dit moment is het pigment zich in de huid aan het nestelen. De korstjes zullen er vanzelf vanaf dag 5 tot 10 afvallen en het is belangrijk om deze niet zelf er af te peuteren. Op de plekjes waar de korstjes er al af zijn kan het zijn of lijken dat het pigment bijna of volledig is verdwenen. Let op! Dit is ook volledig normaal. Na 14 tot 30 dagen zal de kleur weer iets terug keren en is het al bijna tijd voor je nabehandeling. De nabehandeling vindt na ongeveer 6 weken plaats als de huid weer volledig is genezen. Deze behandeling is vrijwel altijd nodig omdat het pigment na de eerste behandeling kan teruglopen tot wel 60%. De nabehandeling is dan ook bedoeld om eventuele aanpassingen te doen en de puntjes op de i te zetten. Na de nabehandeling zal het pigment beter pakken omdat de huid dit nu herkent. Hiervoor geldt hetzelfde genezingsproces en de zelfde nazorginstructies..

Nazorg

Elke klant ontvangt van ons vooraf en ook achteraf de  uitgebreide nazorg instructies mee naar huis.

Om ontstekingen te voorkomen is het belangrijk om het gepigmenteerde gebied niet aan te raken met je vingertoppen. Hier kunnen zich bacteriën bevinden. De pigmentatie dient zo droog mogelijk te houden dus houdt rekening met douchen. Wel mag de pigmentatie gewassen worden. Hierover staat meer in de nazorginstructies.

Omdat de wond de eerste dagen nog open is en dus kwetsbaar voor bacteriën mag er geen make up op en rondom het gepigmenteerde gebied aangebracht worden. Daarnaast is het verstandig om op te passen met sporten/transpireren en zwembaden, sauna’s, tuinieren en zonlicht te vermijden. Dit geldt voor de eerste 7 tot 10 dagen tot het gebied genezen is / de wond gesloten is.

Hoelang kan ik plezier hebben van mijn permanente make –up

Anders dan bij een tatoeage die levenslang zichtbaar blijft, wordt permanente make- up langzaam lichter. Dit komt omdat we minder diep in de huid pigmenteren en de bovenste huidlagen zich vernieuwen. Daarnaast wordt onze huid toch blootgesteld aan verschillende factoren. Afhankelijk van je eigen nazorg en huidtype zal de pigmentatie gemiddeld 1 tot 3 jaar mooi blijven. Let wel, het zal vervagen en daarom raden wij iedereen aan om eens in de 1 of 2 jaar voor een touch up langs te komen om je wenkbrauwen fris te houden. Verder kun je voorzichtig met je PMU omgaan door je wenkbrauwen altijd mee te nemen bij het insmeren als je in de zon gaat. Zonlicht versneld namelijk het lichter worden. Een voordeel van semi permanent. Is dat ook in de beautybranche trends zich ontwikkelen. Zo kun je dus altijd weer wat aanpassingen doen en zit je hier nooit levenslang aan vast.

Voor wie?
Permanente make-up is ideaal voor elke vrouw die er graag verzorgd uit wilt zien op welk moment dan ook. Wanneer je opstaat, gaat zwemmen, naar de sauna gaat, gaat zwemmen of als het regent hoef je je geen zorgen te maken. Je wenkbrauwen  zullen altijd perfect blijven zitten. Er zijn meer redenen waarom je voor permanente make-up zou kunnen kiezen. Bijvoorbeeld als je:

 • Moeite of weinig tijd hebt voor het aanbrengen van make-up
 • Geen volle, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebt
 • Contactlenzen of een bril draagt
 • Allergisch bent voor make-up
 • Veel aan sport doet
 • Een (klein) litteken hebt in de wenkbrauw
 • Alopecia hebt
 • Een chemokuur krijgt of hebt gehad

 

LET OP!

Heb je oude permanente make- up wat elders gezet is en wil je een afspraak bij ons maken? Stuur ons dan eerst duidelijke foto’s bij daglicht. Het is namelijk niet  altijd mogelijk om hier overheen te pigmenteren. De oude pigmentatie kan bijvoorbeeld te donker zijn. In sommige gevallen raden wij u aan om eerst de oude pigmentatie te laten laseren.